Kunst


Kunst- & cultuurweekend 2024 -4 & 5 mei Beschut in de schuur worden keramiek, leer en schilderijen, groot en miniatuur getoond. Buiten in weer en wind waaien en draaien kunstig de windobjecten over veld en natuur. De tonen van een bonte verzameling muzikanten dwarrelen over het erf.


Kom, kijk, luister en geniet!


Willie Hakvoort

Haar schilderijen zijn opgebouwd uit meerdere verflagen. Door te werken met paletmes en gemengde technieken krijgt deze gelaagdheid nog meer karakter. Het meer abstracter geworden werk ontstaat door spontane improvisatie of het landschap dient als inspiratiebron.  Daarbij leidt ze zich door toevalligheden en laat ze haar verbeelding de vrije loop. 

Magdaleen Ronner

Veelzijdig, gedreven, expressief. 

Ontdek de kleurrijke werken van Magdaleen Ronner in de stal van Boerhoes. 

Miranda Meurs

De wereld om haar heen, één grote inspiratiebron. Onderwerpen uit het dagelijks leven, beelden & woorden die haar raken, verwonderen en doen bewonderen, zijn de basis voor haar werken.  Details, worden neergezet in geometrische vormen en opvallende kleurencombinaties. Miranda’s werk is kleurrijk & strak, herkenbaar, vrolijk en verrassend.

Doede de Jong

Doede exposeert alledaagse foto’s. Nu met aandacht voor 15 jaar KOD – 75 jaar bevrijding en “vlag en wimpel”. Uiteraard met een variatie van diverse gewone foto’s en van de omgeving van sluis/stuw Vechterweerd. Traditiegetrouw ook weer het “RAADJE PLAATJE” met 1 of 2 te raden foto’s. Kom kijken en raden!

Marja de Jong - Hakkaart

Op creatief gebied is Marja veelzijdig. Bij Boerhoes laat ze u graag haar beelden van klei zien. Het zijn beelden met visie of humor, vaak in combinatie met metaal en/ of hout. Ook vindt u er haar sieraden gemaakt van halfedelstenen, zoetwater parels en metaal. Nieuwsgierig? Kom dan kijken.

Windobjecten

Hoog en laag zweeft in weer en wind een gevarieerde luchtvloot boven de uiterwaarden en de Vecht.  Een tiental enthousiaste vliegeraars komt bijeen om de zelfgemaakte creaties te tonen. Bij weinig of geen wind worden de windobjecten opgebouwd en in de wei getoond.