Omgeving


"Boerhoes", met haar Bedde & Bruggien, boerencamping en theetuin ligt tussen Dalfsen en Zwolle aan de rivier de Overijsselse Vecht. Kom en geniet van dit natuurrijke gebied met een schitterend afwisselend landschap en gastvrije bewoners. De eeuwenoude landgoederen, kastelen en monumentale boerderij zijn een lust voor het oog. Het gebied kenmerkt zich door rust en ruimte, maar toch is er genoeg te beleven op dit mooie stukje platteland van Nederland.In het gezellige Dalfsen vindt u alle basisvoorzieningen en wilt u meer, dan is Zwolle nabij. Voor de inwendige mens is er een keur aan gezellige en goede eetgelegenheden.

Gelegen aan vele (landelijke) fiets- en wandelroutes is "Boerhoes"een ideale uitvalsbasis voor korte en lange(re) fiets- en wandeltochten. In het hele Vechtdal vindt u het fietsknooppuntensysteem, dat betekent mooi en makkelijk fietsen door het prachtige landschap. 

Trekt u er liever te voet op uit: in het Vechtdal liggen tal van (langere) wadenroutes en het wandelknooppuntensysteem maakt het lopen van een eigen route eenvoudig. Onderweg vindt u op speciale plaatsen 'verhalenpalen' waar het verhaal van de omgeving met een paar trappen op de pedaal aan u verteld wordt.

Een trekpleister is het natuurgebied 'de Vechterweerd' met zijn Galowayrunderen. Dit mooie en ruige natuurgebied, dat grenst aan de weiden van Boerhoes, herbergt veel soorten planten, insecten en andere diersoorten en is een ideaal struingebied. Bij de naastgelegen vistrap bevindt zich ook de stuw de Vechterweerd die een overbrugging voor fietsers en wandelaars mogelijk maakt naar de noordzijde van de Vecht.

De Overijsselse Vecht is een uniek viswater, met een grote verscheidenheid aan soorten vis. Vissen kunt u vanaf ons eigen land in het stromende water van de Vecht. Vissen in de Overijssel Vecht vanaf ons eigen land.


De Overijsselse Vecht is een mooie visrivier voor de hengelsporter:

veel soorten en maten vis zijn in grote getale aanwezig.


Boter bij de vis!

Gelegen aan het visrijke water van de Overijsselse Vecht, bij de stuw de Vechterweerd, is het erf van Boerhoes de unieke lokatie voor de beginnende en de zeer ervaren visser. Werp uw hengel uit vanaf ons eigen land in 1 van de speciaal voor de vissers gemaaide visstekken. 

Laad uw visspullen in en kom logeren op 1 van de 3 tweepersoonkamers met uitzicht op de Overijsselse Vecht. Geniet van het uitgebreide ontbijt en natuurlijk kunt u bij ons uw lunchpakket voor aan de waterkant klaarmaken.

Of sla uw kamp op op onze fraaie boerencamping met ruime plaatsen. Uw visspullen & voer kunt u veilig, droog en eventueel koel stallen.

Vissen op de Vecht met een professionele visgids bij "Boerhoes"

Ervaren vissers die weten hoe te vissen op de Vecht; ze bestaan. Maar er zijn veel meer vissers die af en toe eens een hengeltje uitgooien en die niet weten waar te vissen, welke technieken te gebruiken en hoe te vissen op de Vecht.

In samenwerking met de Hengelsportfederatie Oost-Nederland organiseert “Boerhoes” voor de recreatieve visser “Vissen met de visgids”. Dit is een leuke actieve en praktische cursus om beter te leren vissen op de Vecht met professionele begeleiding door een visgids. Hij geeft uitleg over de diverse hengeltechnieken die geschikt zijn voor de Vecht en heeft natuurlijk voor de deelnemers talloze vistips terwijl ze in het stilstaand water van de nevengeul, of het stromend water van de Vecht hun hengel uitgooien. Ervaring is geen vereiste en voor een hengel en vispas kan worden gezorgd.

Bij voldoende belangstelling regelen we dat de Visgids op ons erf langs komt. Informeer gerust...

Deze leuk leerzame activiteit is natuurlijk bedoeld  voor gasten van “Boerhoes”, maar ook belangstellenden uit de omgeving kunnen zich aanmelden. De kosten bedragen 5 euro per persoon. Opgeven kan door een mail te sturen naar info@boerhoes.nl. De groep is per keer maximaal 10 personen. Kinderen vanaf 14 jaar zijn ook welkom.

 

Omgeving in beeld

Verslag van Leo en Jacqueline:

2 gezellige en fanatieke hengelsporters die in mei 2011 op het erf van boerhoes en aan de rand van de Overijsselse Vecht genoten hebben.

Klik hier

 Leuk filmpje 

van 'ons' dorp Hoonhorst in 2025 met een stukje Boerhoes als decor!